Konyhabútoraink

“Aki mer, az nyer”

Egy ilyen színválasztáshoz bátorság kell, de szerencsére e kék szépség újdonsült tulajainak volt merszük egy merészet húzni. Nem voltak egyszerűek az adottságok, a konyhában körbe egy gázcső éktelenkedett (ahogy azt az utolsó képen láthatjátok is) az volt a kérés, hogy tűntessük el amennyire ez lehetséges, ahogy a képek és mutatják a változás finoman szólva nem kicsi. A szekrényeknél nem csak a színek változtatásával, hanem a különböző bútorok mélység eltérésével értünk el egy elég különleges, szinte szobor szerű hatást.

 

Elegáns vintage

Imádjuk a letisztult fogantyú nélküli bútorokat, de egy-kétszer jól esik ebben a stílusban is dolgozni. Mart, matt fehér ajtófrontok, régi hatású fogantyúk, kő munkalap és a részünkről szinte már ritkaság számba menő csempe látványa jót tesz ennek a vidéki házban lévő konyhának. Egy ilyen konyhához nélkülözhetlen egy pár nyitott szekrény, üveges ajtós szekrény…. Technikailag ugyan úgy felszerelt mint a modern stílusú társai, beépített hütő, mosogatógép, fékes önbehúzó fiókok, bemart LED a felső sor aljában, aláépített elszívó…..csak egy kissé más köntösben.

A jóból sosem elég….

Általában ha valakinek megtetszik egy szín, nem szeretné csak egy bútornál felhasználni és utána elengedni, hanem a ház legtöbb helyiségében találkozna vele. Itt sem történt ez másképp, a “kiválasztott” ebben az esetben: EGGER H3730 Natúr Hickory. Kezdés képpen a konyhabútornál lett egy “kis” ujjlenyomatmentes matt fekeke lappal kombinálva, a sziget sarkainál 45 fokban összevágott plusz oldalakkal, futtatott száliránnyal. Részünkrõl nagyon kedveljük az ilyen típusú megoldásokat, amikor a sziget egyben az asztal funkcióját is betölti, akár hatalmas munkafelület…. akár a vasárnapi ebéd színhelye….. “Beülõs Ablak” ki ne akarna egy kávéval vagy egy jó könyvel beülni egy ilyenbe….. miközben süt rá a nap és ki-ki pillanthat a frissen vágott gyepre, itt erre is van lehetõség. A következõ visszatérés a fürdõkben következik, ahol domináns színként jó kontrasztban van a helyiség pasztel színeivel, ráültetett aranyszínû mosdók, fekete fogantyú lécek és kiegészítõk, smink sarok. A pontot az i-re a hálóban tettük fel ahol a hatalmas magasfényû fehér ajtókat “kereteztük körbe” dupla vastag (36 mm) fa színû anyagok felhasználásával. Érdekes megfigyelni a bútor mélység változásait, amit részben az szoba ajtó nyithatósága, részben design szempontjából használtunk.

Magasfényű újjászületés

Egy körülbelül 15 éves cseresznye tömörfa konyhabútor helyét vette át ez a bútorunk, mind színeiben, mind stílusában teljesen megváltozott, ezáltal megfiatalítva az egész ház hangulatát. Magasfényû fehér festett frontok fogantyú marással, EGGER Nebraska Tölgy lapok és BLUM vasalatok minden mennyiségben. Külön kérés volt, hogy valahogy probáljuk meg eltüntetni a spejz éktelenkedõ bejáratát, erre a képeken jól bevált módszert alkalmaztuk, egybe építjük a “nagy blokkal” így egy álszekrényt kapunk, ami stílusában passzol a designhoz, mégis átjárást biztosít. Szerintünk stílusos lett, ízléses, de ugyan akkor használható.

“Mindent a jóból”

Talán az idei év legharmonikusabb bútóra tőlünk, szerintünk nagyon jól paszolnak egymáshoz a színek és az anyagok, a modern és vintage stílus. Festett, hátúlról nyitható nagy blokk és felső szekrények és keretbetétes, fogantyús, tömör tölgy alsó szekrény ajtók váltják egymást. “Az i re a pontot” a 2 cm-es kő munkalap, a nyitott szekrény, a vastag polcok és a plafonra rögzített lámpatartó lap teszi fel.

Antracit – Tölgy Konyhabútor

Bőven elég 2 szín használata egy bútornál, persze ha erről a két színről beszélünk, letisztultság, modern hatás. Bemart alumínium fogantyú profil, körbe épített side by side hütő, 900 mély sziget munkalap, 54 mm vastag szín azonos rátét, munkalapba süllyesztett konnektorok, BLUM Tandembox fiókok és CLIP Top pántok, aláépített elszívó és felsõ sorban LED világítás. (ugyan ilyen színösszeállítású bútorokért katt a gardróbszekrények fülre).

A modern és a rusztikus stílus találkozása

Ennél a konyhabútornál legelejétől egy fix, fontos, a stílust meghatározó dolog volt: a rusztikus fenyő gerendázat. Ebben volt biztos a megrendelő, illetve abban, hogy szimpatizál az általunk képviselt modern, letisztult stílussal. Az elején még tartottunk tőle, hogy hogy fér meg egymás mellett a két irányzat, de a meleg színek használatával elég jól harmonizál egymással a két különböző dolog, jó döntés volt szerintünk, ahogy ez a képek is jól mutatják. Festett fogantyú nélküli ajtók, ablak párkányig benyúló mély nyomott EGGER munkalap, aláépíthető elszívó, BLUM vasalatok, LED…. igazából a nálunk már megszokott minőségi dolgok.

Plafonig épített U alakú konyhabútor

Az alany egy nem túl nagy helység volt, amit a tulaj szeretett volna teljes mértékben kihasználni, de mégis valamilyen szinten légiessé tenni.Az ajtók színvilágban a padlóhoz hasonlítanak, a munkalap és hátpanel kiválasztásában pedig a kontrasztosságra törekedtünk.Biztos volt, hogy a konyhában különálló hütő lesz, amit megprobáltunk mégis a bútor részévé tenni. Az a döntés született, hogy az egész fal kerüljön beépítésre, így a sütős és mikrós elem mellé került egy belső fiókos, illetve egy munkalapra ültetett szekrény is. Itt jött a kérdés, hogy hogyan hozzuk össze a két eltérő mélységű szekrényt a sarokban, úgy hogy használható, de mégis esztétikus legyen.Az utolsó két képen látható különleges szekrény született, ami szerintünk mind a két követelménynek megfelel.Az egyéb “apróságok”: a tőlünk már megszokott bemart (színre fújt) fogantyú profil, aláépített elszívó, bemart ledsín és led a felső sor aljában, BLUM termékek mindenhol, és az ablak tokig benyúló munkalap.

“A szürke ötven árnyalata”

Rossz az, aki rosszra gondol, tartja a mondás, mi természetesen a konyha színvilágára utalunk a címmel.Most elmaradt a jól megszokott fa betét/munkalap/pult, de szerintünk jó döntés volt, ennek a konyhabútor formából abszolút nem hiányzik.Magasfényű ajtólapok és fiók elők az alsó részen és a magas szekrényeknél, matt szürke festett és beton mintás EGGER laminált lap ajtók a felső sornál.Sötét beton színű KAINDL munkalap és a szekrény részét képező asztal, magasfényű fehér lábbal, alumínium színű és mintájú üveg hátpanel.Aláépített elszívó, a munkalapból felnyíló és a felső sorból lenyíló konnektorok, fiókba épített szelektív kuka.Ennek konyhának a lelke szerintünk a felső szekrénysor magasság, szín és mélységbeli eltérése.Nekünk nagyon bejött ez a forma reméljük még sok konyhánkban dolgozhatunk vele.

“Konyhafülke” nagy méretekben

Amint beléptünk a házba és láttuk a helykínálatot bevillant ez a stílusú konyhabútor, minden feltétel megvolt ahhoz, hogy ilyen mutatós legyen a végeredmény, hatalmas egyenes fal, megfelelő belmagasság, egybe nyitott nagy tér. A fehér, fa, szürke szín combo itt is jól működik ahogy általában.Az ajtók selyemfényű festett LMDF alapú lapok, a nyitásukat a már megszokott bemart alumínium lécek teszik lehetővé, nagy kontrasztot ad a nagy fehér felületnek, a sötét szürke beton mintájú munkalap és a fali hátpanel.Harmadik színnek beugrott a felső szekrény ajtajainál még a tölgy szín ami bármekkora fehér és szürke felületet barátságosabbá tesz, ugyan ebből az anyagból szigetre vastag kilógó reggeliző pult és a falban kialakított lyukakba díszdobozok kerültek. LED a felső sor aljában, kibillenő konnektorok, belső fiók, aláépíthető elszívó teszi ezt a gyönyörű konyhát még felhasználó barátabbá.

Konyhabútor Csomós tölgy laminált lapból, Matt fehér festett ajtókkal

Kaindl K5414 Endgrain Tölgy laminált lap szerintünk a választék legszebb tölgy mintájú lapja, nem lehet semelyik másik dekorhoz hasonlítani, hatalmas csomók, élethű sárgás tölgy szín, a matt fehér festett ajtók jól passzolnak ehhez a laminált laphoz is.Beépített gépek, hűtő, sütő, mikró és a már jól bevált aláépített elszívó.Blum fékes önbehúzó fiókok, Blum felnyíló vasalatok. 900 mm mély munkalapok az ablakoknál melyek még nagyon teret adnak hozzá az amúgy sem kicsi munkafelülethez, a konyha és a nappali között egy reggeliző bárpult helyezkedik el, mely nem csak hasznos, de fel is dobja a konyha látképét.Több szerintünk nem is kell egy praktikus, kényelmes, átgondolt konyhához, a pakolási lehetőségekről nem is beszélve

5 csillagos konyha

Mindig nagy örömünkre szolgál elkészíteni egy ilyen gyönyörű konyhabútort, jó alap ötleteket kaptunk és szárnyalhatott a fantáziánk a tervezés során.Már az elején leszögeztük a főbb dolgokat, antracit festett frontokat szeretnének, 2 cm vastag Lechner munkalapot, mart fogantyúkat, és igazi csomós tölgyfa felületű furnérozott váltó színt.Dominál az antracit, de a fogantyú lécek, a felső ajtók és a vastag bárpult rész kicsit sárgás lakkozott tölgy színe, nagyon jól kiegészíti.Az alsó sor ajtói és fiókjai 6 cm-t lelógnak a szekrényekhez képest ezzel szerettük volna “légiessé” tenni a bútort, ebben segít még a lábazati hangulat LED világítás mely együtt vagy akár külön is kapcsolható a már megszokott munkalapot megvilágító LEDdel. A “nagy blokkban” is a már bevált Blum cég Antaro belső fiókjai, a sütő, a mikró és egy beépített hűtő kapott helyet, a polcos pakolható részek mellett. Az összes felső szekrényben Blum Aventos HF vasalatot használtunk,mely egyben nyitja fel a két ajtót. A felső sor robosztusságát a végeken elhelyezett nyitott vastag polcokkal törtük meg. Az alsó sarok szekrényekbe LeMans 2 típúsú kiforgó kosár került, így könnyítve meg a pakolást. Utólag kapott a konyha egy fehér festett üveg hátlapot, ami pontot tett az i re és egyesítette az egész konyhát. Reméljük a kedves vevőnek is annyira tetszik a konyha, mint amennyire nekünk.

“Bézs-Tölgy U alak”

Egger laminált lapok, Egger munkalap, bemart vízszintes és függőleges alumínium fogantyú profilok, BLUM Clip pántok, frontkihúzású és belső Blum Tandembox fiókok,Blum felnyíló vasalatok, mindenből a legjobb minőség.Kinézetre nem sokban tér el a laminált lap a festett fronttól, de az ára jóval kedvezőbb, ha szeretnénk spórolni a konyhánk végösszegén, ez egy kiváló lehetőség, a konyha nem veszít a funkcionalitásából, viszont az árából annál inkább.

“A nyitott polcos”

Az egyszínű magasfényű polírozott bézs ajtók és látszó oldalak rengetegét megpróbáltuk egy kicsit feldobni, két, a munkalap színéből készült nyitott szekrénnyel aminek csak díszítő funkciója van.Ugyan ilyen színű a munkalap és a nyitott szekrények mellett, a mikró “doboza”, és a fogantyú lécek is.A konyha nem volt túl nagy alapterületű, de így plafonig építve rengeteg pakoló felület jött létre.A hűtőszekrényt körbe építettük, de figyelve a szellőzésre a szekrények felett a felső takarásban kialakítottunk egy mart szellőzőnyílást, így a levegő szabadon tud cirkulálni.Nem volt könnyű feladat ebben a nem mai építésű házban így összehozni ezt az U alakú konyhabútort, sok derékszögű fallal nem találkoztunk, de a végeredmény egy nagyon egységes, átgondolt, szép bútor lett.

Milyen egy az utolsó részletig kidolgozott, átgondolt konyhabútor?

Hát ilyen.A kedves tulajnak nagyon jó ötletei voltak a konyhabútorral kapcsolatban, bármilyen belső építészeti magazinban megállná a helyét. Elfogadták a meglátásainkat így nem csak egy gyönyörű bútort sikerült gyártanunk hanem a használhatóság szempontjából is kiváló.Rengeteg Blum Antarro fiókot tettünk a korpuszokba, ettől lesz nagyon könnyen áttekinthető a bútor pakolási felülete.A munkalapot négy centiméter vastag tömör tölgylapból készítettük el, az ablaknál kiváltja a párkányt és benyúlik egészen a tokig.Ezt a Blanco mosogatótálcát és csaptelepet mintha ehhez a bútorhoz találták volna ki annyira jól passzol hozzá. A szigeten stílust váltottunk és a Lechner jóvoltából egy egy centiméter vastag kő munkalapot tettünk,, hozzá passzoló egy centi méter vastag matt fehér lappal, ezen kívül egy elforgatható konnektor is helyet kapott a sziget szélén.Mindenképpen szerettek volna a konyhabútor után egy külön álló részt a kávégépnek és alul egy bortartó fakkot.A falra egy matt “iskolai tábla” fekete egy centiméter vastag hátpanel került.Figyelembe véve a többi bútort amit ebbe a házba készítettünk, azt kell mondjunk, hogy a végeredmény egy nagyon barátságos, elegáns, de mégis modern otthon.

Pasztel színű konyha

A fal színével harmonizáló ajtó frontok, Egger Beton színű az ablak párkányig benyúló munkalap, 10 mm vastag szín azonos hátpanel a falon, alumínium fogantyúprofilok, aláépített elszívó a felső sorban.Röviden-tömören ennyi, a végeredmény egy színeiben nagyon jól passzoló és a ház stílusához illő konyhabútor.

Magasfényű fehér konyha

Méretes, fehér magasfényű festett konyha fogantyú nélkül, duplungolt kerettel, szigettel, vastagított rátéttel.Maga az L alakú konyha se volt kicsi, de a munkafelületet még jobban megnagyobbította a sziget.A könnyű átláthatóság miatt rengeteg Blum Antarro fiók került a konyhába.A konyhában helyet kapott egy beépíthető hűtő és egy teljesen integrált mosogatógép is. A felső sor ajtajai lelógnak így teszik lehetővé a Blum Aventos Felnyíló vasalatok nyitását.A szigetre kerűlt egy U alakú 54mm vastagságú pult, mely lehetővé teszi az étkezést a konyhában és nem utolsó sorban nagyon feldobja a megjelenését.A szigetben még helyet kapott egy le süllyeszthető konnektor is mely megkönnyíti az elektromos konyhai gépekkel a munkát a sziget munkafelületén.

Modern fiatalos konyhabútor

A megrendelés egy fiatal pártól kaptuk a konyhabútor stílusa és szín összeállítása jól tükrözi ezt.A konyhában a már bevált alumínium fogantyú profilt használtunk Blum Tiponnal vegyítve.A nagy szekrényeket és az egy méter magas felső sort is a plafonig építettük. A munkalap Egger Dohány Aida Dió anyagból készült, a frontok fehér és antracit színű laminált lapból.A tulaj kérésére a teljesen integrált mosogató gép mellé becsempésztünk még egy mosó-szárítógépet is. A felső sor aljában hideg fehér fényű LED világítás került alumínium LED sínbe.Az alsó és a felső sor közé a falra, OptiWhite Extra Fehér üveg került.Felesleges is több szót írni a konyháról, a képek magukért beszélnek.

Az általunk preferált minimalista design

A képen látható konyha jól tükrözi az általunk preferált minimalista designt, a bútor színei jól harmonizálnak a helyiség felületével. Az általunk „nagy blokknak” nevezett magas szekrényekből álló sor fehér szekrényeit jól elkülöníti a közéjük elhelyezett vastagított, szürke anyagból készített oldalak. Itt helyet kapott a munkalapra ültetett szekrény, aminek különlegessége a bútorredőny. Az ajtók frontját nem törtük meg fogantyúkkal, hanem azok éleibe lettek elhelyezve. A munkalapra ültetett festett üveghátpanel könnyen takarítható és megjelenésével még különlegesebbé teszi ezt a gyönyörű konyhát.

Egy különleges konyhabútor

Ez egy különleges konyhabútor, mely nyugodtan nevezhető egyedinek, stílusát tekintve régimódi, vidéki jelző illik rá. Az ajtók, fiók-elők keretbetétesek és tömör fából készültek, melyek a pácolás után váltak ennyire élettel teli mély színűvé. Az alsó szekrények tagolását kővel burkolt Ytong-falak végzik. A színben és anyagában azonos kiegészítő elemek, polcok teremtik meg ezt a lélegzetelállító összhatást. Ez a stílust megtalálható a fürdőszoba bútorok és a gardróbszekrények kategóriánál is.

Nem csak a modern bútorok lehetnek mutatósak

Itt az élő példa. Festett, antikolt, mart felületek, félsziget, egyszerű négyzetes formák. A félsziget hátoldalánál a pult kijjebb áll, így kölcsönöz bárpult hangulatot. Ez alatt a rejtett szekrények találhatók, melynek ajtajai nyomásra nyílnak a Blum Tipon rendszer segítségével. A felső sorba LED világítás került, mely barátságossá teszi a munkalap sötétszürke és a falburkolat hideg színét.

Letisztultság és minimál stílus

Ezt mondhatnánk erre a konyhára, hátpanel nélkül. A hátpanelre viszont nyugodtan használhatjuk az extravagáns jelzőt. Nem sokan mernék ezt a színt bevállalni, de a tulajdonosai megtették, és mint látjuk helyesen döntöttek. Miután az ember egyszer ránéz erre a konyhára, más színt el sem tudna képzelni hozzá. A „fogantyú-nélküliség” másik példája látható, amikor magát az ajtófront felső élét marjuk meg és így válik nyithatóvá. A munkalap sötétszürke beton struktúrájú, az ajtólapok, oldalak és polcok matt fehér színűek. A felső szekrénysort Blum Aventos felnyíló vasalatokkal szereltük, a sarokban vastag, festett polcok teszik légiessé a felső részt.

Jereváni “panel” konyha

Ki ne látott volna már tipikus panel konyhát, 20-30 éves, lepukkant, minden, csak nem szép.Itt is ez volt a helyzet. de a tulajok mertek nagyot álmodni és ez lett a vége, modern letisztult fiatalos konyha, ha először rá néz a képekre valaki meg sem mondaná, hogy ez egy panel konyha.

error: Content is protected !!